Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kín-os Kérdések?

Folyamatosan nyomon kísérem a pontyhorgászatban a trendeket, magyar körökben mostanság meg még inkább. Néha megmosolyogtató. Nem nevezném nevén azt a társulást, akit most példának hoznék fel, de az elvük, hogy egy alapos fejtágító agymosás (nevezzük előadásnak) után (ami mellesleg nem ingyenes) vegyél meg tőlük minimum 10 kg kőkeményre szárított bojlit, legalább 25 mm de nem ritkán 30 mm - es méretbe.

Etess vele elő, legalább három napot olyan helyre ahol a madár se jár, az sem baj, ha a leglehetetlenebbnek tűnő helyről van szó és szinte biztos a siker. Ezek az úriemberek természetesen korrekt módon elmondják, hogy az ilyen túrákra legalább egy hétre kell menni és el kell fogadni, hogy általában csak néhány kapásunk lesz. Hab a tortán! A legviccesebb, hogy ezek az úriemberek azt állítják, hogy a csoda golyókban van olyan anyag, ami szelektálja a nagy pontyokat.

A gongjaim…

A fenti okfejtés hogyan hozható összefüggésbe azzal a makacs ténnyel, hogy a fogd meg és engedd vissza elv alapján a halaink egyre többször meg vannak akasztva. Biztosan ön is fogott ki már olyan halat, aminek olyan volt a szája, hogy már sajnálatra méltatta. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló halak táplálék felvételi mechanizmusai nem változnak meg. Biztosan önök is megfigyelték, hogy bizonyos tavakon már csak a leg apróbb leg jobban kikönnyített csalikkal lehet eredményeket elérni és az igazán szelektáló hatása nem a csali növelésének van, hanem pont ellenkezőleg a csali méret csökkentésével lehet az átlagsúlyt növelni. Ezt hogyan magyarázzák ki.

A csoda csaliban van a titok? Tényleg olyan anyag van benne, ami a nagy halat vonzza, az apraját távol tartja?

Ezt a kérdést én személyesen tettem fel a módszer kifundálóinak, és a válasz kategorikusan igen volt.

Próbaképen ezek után megpróbáltam berendelni tőlük 10 kg bojlit, a következő kéréseket mellékelve: a bojlik ne legyenek 12 mm-nél nagyobbak, és félkemény állagúak legyenek.

Az eredmény?

Nem szolgáltak ki, pedig mindenféle méret legyártására be vannak rendezkedve.  Ha tényleg a csali anyagában van a titok nem fontos az állag meg a méret, akkor miért féltek ettől megmérettetéstől?

A kezdőlapon található riport sok érdekességre fényt derít és valós idők problémáira olyan létező megoldásokat nyújt, amiről személyesen is könnyen meggyőződhet, és amelyekkel lemondások nélkül (kapásszám csökkenés) kerülhet közel a 20 + os halakhoz.

 

 
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 14871
30 nap: 252
24 óra: 6