Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mitől Ez Az Illat?

Mitől ez az illat?

Én személy szerint semmilyen mesterséges aromát nem használok a bojlik elkészítése során. Tapasztalatból mondom, hogy többet ártunk vele, mint használunk. Eleve a pontyok szaglása nem úgy van, mint ahogy mi azt elképzeljük. Megmosolyogtató, amikor szerencsétlen horgász áll a boltban a polc előtt, szagolgatja az aromákat és nem tudja eldönteni, hogy az epres vagy a banános lesz e vajon a nyerő? És természetesen leveszi az ananászosat mivel mostanában ezt erőlteti a média.

 

Mi a valóság?

A ponty nagyjából 4 fajta íz-illat tartományt képes elkülöníteni. Ezt a mi érzékszervünkre átkonvertálva talán úgy lenne lefordítani, hogy savas-savanykás bázis, édes bázis, sós bázis, keserű (ami egyébként kifejezetten riasztó teszteltük) és ennyi.

Ehhez képest a boltok polcain több száz íz és illat közül válogathat a horgász. A legfőbb gond viszont az, hogy a legtöbb aroma használata egyfajta keserkés mellékízt von maga után.

 

Sokan kérdezik, én milyen aromát használok?

A válasz a legegyszerűbbet.

Az általam készített bojlik jellegzetes nem túl erős illatát az összetevők harmóniája adja. Az így megspórolt pénzt is inkább a beltartalom javítására fordítom. Higgyék el, meghálálja.

 
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 13139
30 nap: 248
24 óra: 22